I våra lägenheter får man bo när man är mellan 16-21 år. Till varje träningslägenhet erbjuds varje person en kvalificerad kontaktperson som stöttar och vägleder individen utefter det behov som individen har, både praktiskt och emotionellt.

Våra kontaktpersoner har relevant utbildning för rollen, lång erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och flexibla i sitt arbete. Våra kontaktpersoner kan jobba alla tider på dygnet samt helger och storhelger om behovet finns. En noga utförd matchning av kontaktperson utförs av enhetschef vid varje nytt uppdrag. Vi har kontaktpersoner med bland annat spetskompetens inom missbruk, gängkriminalitet, hedersproblematik samt NPF. Våra kontaktpersoner har bred språkkompetens. Några av de språk som talas inom arbetsgruppen utöver svenska och engelska är; arabiska, tigrinja, amarigna, urdu, spanska, ryska, kurdiska, persiska, somaliska, wolof och Dari.

Kontaktpersonerna arbetar effektivt tillsammans med ungdomarna att hitta praktikplatser samt jobb. Kontaktpersonerna har ett brett kontaktnät med etablerade kontakter inom olika arbetsområden så som bilverkstad, café, kiosk, städfirmor, eventbolag m.m.

Några av de metoder vi arbetar med är MI (motiverande samtal), ESL (ett självständigt liv) samt lågaffektivt bemötande.
Det övergripande målet för de personer som bor i våra lägenheter är att på sikt bli mer självständiga och slutligen känna sig redo att flytta till ett eget boende, utan stödet från kontaktpersonen.

Alla ungdomar har tillgång till beredskap dygnet runt. Vi hjälper alltid till vid in- och utflytt om det så önskas. Våra lägenheter finns i Stockholm och ligger enskilda i allmänna bostadshus. Lägenheterna är fullt utrustade med möbler, husgeråd, dator, internet och TV.
Ungdomen får även ett presentkort på IKEA vid inflytt för att ha möjlighet att köpa det ungdomen vill och därmed sätta sin egen prägel i lägenheten.

Kontroll/besiktning av lägenheten sker regelbundet samt det eventuella underhåll av lägenheten som kan behövas under placeringstiden.
Vi erbjuder en träffpunkt i vår samlingslokal i Enskede en gång i veckan där vi ger ungdomarna samhällsinformation, utbildningar, temakvällar samt gruppverksamheter.